moldaviabest.ro Web analytics

Manăstirea Sf. Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt | Moldavia Best

Manăstirea Sf. Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt

Manastirea ortodoxa Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant cu obste de calugari se afla situata pe muntele Bolovanul, statiunea Slanic Moldova, judetul Bacau.

Scurt istoric

Initiativa infiintarii acestei sfinte manastiri a avut-o romanul Grigore Vasile, stabilit in America, care a finantat ridicarea constructiilor.

Episcopia Romanului a dat binecuvantarea pentru infiintarea manastirii cu obste de calugari si a intocmit formele necesare in anul 2000, cand s-a deschis santierul pentru inceperea lucrarilor.

Pentru organizarea obstei monahale si conducerea manastirii a fost data ascultare Protosinghelului Leonte Daniel.

Lucrandu-se cu abnegatie s-a reusit in scurt timp sa se ridice corpul de chilii, cladire din caramida BCA, care are parter, etaj si mansarda si este acoperita cu tabla. La capatul de rasarit al corpului de chilii s-a construit paraclisul pentru slujire in toate anotimpurile, pana se va construi si biserica pentru care a si fost sfintit locul. Paraclisul manastirii are spatiul interior repartizat in altar si naos, lateral adaugandu-se un pridvor inchis. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat.

Manastirea Stefan Cel Mare, loc de pelerinaj cu o puternica incarcatura spirituala se afla la aproximativ 6 KM de vila Moldavia Best, care este una dintre cele mai potrivite alegeri pentru cazare in minunata statiune Slanic Moldova.

Galerie foto